Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanym, klarowanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Smażyć jeszcze przez chwilę, po czym odstawić.
Mięso pokroić na mniejsze kawałki i przepuścić przez maszynkę o średnich oczkach. Pod koniec dodać odciśniętą bułkę. Wybić jajko, dorzucić cebulę z czosnkiem i posiekaną miętę. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić.
Dłonie zwilżyć wodą. Uformować kotlety i upiec na grillu lub patelni grillowej (z każdej strony po 3-4 minuty).
Podawać z sałatką z roszponki, ogórka i pomidorków koktajlowych (składniki wystarczy wymieszać i polać domowym sosem winegret).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...
Z kaszą i ćwikłą;-)
Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...