Do miski wlać ocet balsamiczny i olej arachidowy. Dodać musztardę, majonez, sól i pieprz oraz paprykę. Dorzucić cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pokryć marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowany filet piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C. Od czasu do czasu polać sosem, który powstaje podczas pieczenia.
Bataty pokroić. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Oprószyć rozmarynem i ostrą papryką. Przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i upiec w piekarniku (20 minut, 200 st. C).
Mięso podawać jak burgera – pokrojone w plastry, w bułce z sałatą, pomidorem i cebulą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wiele mam, babć, opiekunek i przedszkolanek niemal codziennie zadaje sobie...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...
Kto jadł w dzieciństwie? Ręka w górę!
Inspirowany wrocławską knyszą...
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...