Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty i wykleić nimi metalową foremkę na muffinki, ale odwróconą do góry dnem (w ten sposób, żeby ciasto nie stykało się ze sobą). Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i drobno posiekać. Wrzucić do miski. Dodać niewielkie kawałki karpia – starannie obrane z ości. Dorzucić posiekany koperek i skórkę otartą z cytryny. Dodać serek połączony z odciśniętym chrzanem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i dobrze wymieszać.
Farsz nałożyć do koszyczków z ciasta francuskiego. Udekorować ćwiartkami pomidorków koktajlowych, pokrojonymi oliwkami oraz kaparami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej...
Hot-dog z... rybą;-)
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.
Papryczkę (bez pestek) drobno posiekać...
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!