
Masło przełożyć do miski i utrzeć. Stopniowo, po łyżce, dodać cukier puder cały czas miksując. Dodać żółtka – po jednym. Uperfumować ekstraktem z wanilii.
Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać (szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach).
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z przyklejonym na maśle papierem do pieczenia (zrobić rozetki o średnicy 3-4 cm).
Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady (najlepiej z rękawa).
Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda...
Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...
Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jajka utrzeć z cukrem i połączyć ze sto ...
Na oleju rzepakowym!
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...