Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kołacz zawojski

Opis przygotowania

M±kę wsypać do miski. Zrobić dołeczek i wkruszyć drożdże. Posłodzić i wlać ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić.

Na patelni roztopić łyżkę masła i zezłocić na nim drobno pokrojon± cebulę. Przełożyć do sera. Wybić jajko. Przyprawić sol± i pieprzem. Wsypać m±kę ziemniaczan±. Doprawić gałk± muszkatołow±. Dobrze wymieszać.

Do m±ki z zaczynem wybić jajka i wlać roztopione i lekko przestudzone masło. Posolić. Wymieszać łyżk±. Następnie rękoma wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić.

Gdy ciasto wyro¶nie i podwoi objęto¶ć przełożyć na blachę oprószon± m±k± krupczatk± i delikatnie rozci±gn±ć dłońmi (jak ciasto na pizzę). Nałożyć farsz serowy i równo rozprowadzić.

Piec na złoty kolor w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 502
Ewa gotuje - odc. nr 502

Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babi± Gór±, w Zawoi. Na...

 

Podobne przepisy

Fondue

Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)

Schab i pieczarki z rusztu

W marynacie z musztardy...

Pier¶ kacza w kompocie ¶liwkowym

Danie skomponowane dla Roberta Lewandowskiego;-)

Boczek w piwie

Wieprzowina w sosie na bazie złocistego trunku;-)

Wróć do listy przepisów