Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę kiełbasę. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Dodać do wędliny. To samo zrobić z pokrojonymi w plastry pieczarkami. Na patelnię wlać przecier pomidorowy, zamieszać i przełożyć do garnka. Przyprawić słodką papryką i majerankiem. Wymieszać, przykryć i przez 10-15 minut dusić na małym ogniu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem gościem Ewy była Marcelina Zawadzka, w kolejnym odcinku...
Kluseczki z sera i grysiku;-)
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.
Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...
Z boczkiem i zielonymi szparagami;-)