Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę kiełbasę. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Dodać do wędliny. To samo zrobić z pokrojonymi w plastry pieczarkami. Na patelnię wlać przecier pomidorowy, zamieszać i przełożyć do garnka. Przyprawić słodką papryką i majerankiem. Wymieszać, przykryć i przez 10-15 minut dusić na małym ogniu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem gościem Ewy była Marcelina Zawadzka, w kolejnym odcinku...
Kultowa potrawa z PRL-u...
Polędwiczki lekko posolić, obsmażyć na maśle na dość ostrym ogniu. Miód rozetrzeć z&n ...
Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...
Wołowinę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Garnek rozgrzać i obsmażyć mięso ze wsz ...