Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bigos cygański

Opis przygotowania

Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę kiełbasę. Przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Dodać do wędliny. To samo zrobić z pokrojonymi w plastry pieczarkami. Na patelnię wlać przecier pomidorowy, zamieszać i przełożyć do garnka. Przyprawić słodką papryką i majerankiem. Wymieszać, przykryć i przez 10-15 minut dusić na małym ogniu.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 499
Ewa gotuje - odc. nr 499

Przed tygodniem gościem Ewy była Marcelina Zawadzka, w kolejnym odcinku...

 

Podobne przepisy

Fricando

Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...

Łazanki z makiem

Mak zaparzyć gorącym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepuścić dwa razy przez maszynkę d ...

Polędwiczki w miodzie

Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek ...

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Wróć do listy przepisów