
Szpinak wrzucić do robota. Wybić jajka. Wlać mleko i olej. Zmiksować na gładko. Wsypać przesian± m±kę i proszek do pieczenia. Przyprawić sol± i jeszcze raz zmiksować. Odstawić na 15-20 minut.
Zrobić sos. Mleko wlać do rondelka. Dodać ¶mietankę. Wymieszać i podgrzać. Dodać ser starty na grubych oczkach. Podgrzewać dalej cały czas mieszaj±c. Gdy ser się roztopi zagę¶cić m±k± ziemniaczan± rozrobion± w odrobinie zimnej wody. Doprawić gałk± muszkatołow±.
Na mocno rozgrzanym oleju usmażyć racuchy – na złoty kolor, z dwóch stron.
Podawać z sosem serowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesieni± w kuchni Ewy Wachowicz nie może zabrakn±ć potraw z le¶nych grzybów....
Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacz±ć od zrobienia sosu...
Na ma¶le podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...
Wołowinę pokroić w grub± kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...
Tarta w wersji wytrawnej.