Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Racuchy szpinakowe

Opis przygotowania

Szpinak wrzucić do robota. Wybić jajka. Wlać mleko i olej. Zmiksować na gładko. Wsypać przesian± m±kę i proszek do pieczenia. Przyprawić sol± i jeszcze raz zmiksować. Odstawić na 15-20 minut.

Zrobić sos. Mleko wlać do rondelka. Dodać ¶mietankę. Wymieszać i podgrzać. Dodać ser starty na grubych oczkach. Podgrzewać dalej cały czas mieszaj±c. Gdy ser się roztopi zagę¶cić m±k± ziemniaczan± rozrobion± w odrobinie zimnej wody. Doprawić gałk± muszkatołow±.

Na mocno rozgrzanym oleju usmażyć racuchy – na złoty kolor, z dwóch stron.

Podawać z sosem serowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 492
Ewa gotuje - odc. nr 492

Jesieni± w kuchni Ewy Wachowicz nie może zabrakn±ć potraw z le¶nych grzybów....

 

Podobne przepisy

Hreczniaki

Przygotowanie hreczniaków najlepiej zacz±ć od zrobienia sosu...

Ryba w niebieskim sosie

Na ma¶le podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...

Szaszłyki wołowe

Wołowinę pokroić w grub± kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Kisz z łososiem i brokułami

Tarta w wersji wytrawnej.

Wróć do listy przepisów