Śmietanę przełożyć do wysokiego naczynia. Schłodzić i ubić na sztywno.
Do serka wlać mleko skondensowane. Zmiksować. Dodać bitą śmietanę. Wymieszać (można robotem, ale na niskich obrotach). Dorzucić posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać szpatułką i na kilka godzin wstawić do zamrażalnika.
Podawać w pucharkach. Udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek inspirowany będzie wspomnieniami z wakacji – Ewa...
Każdy może mieć własną fabryczkę czekolady!
Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnieść. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...
Ciasto drożdżowe z rodzynkami;-)
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...