Awokado przekroić na pół, usunąć pestki i za pomocą łyżki wyjąc miąższ. Przełożyć do miksera. Skropić sokiem z limonki. Wlać jogurt i zimny rosół. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki oraz koperek. Zmiksować na gładki krem. Przyprawić solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki i drobno pokrojoną rzodkiewką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy robi się coraz cieplej a lato tuż, tuż sięgamy po receptury na chłodniki,...
Kromki chleba pokruszyć na małe kawałki (bez skórki) do miski i zalać wodą. Pomid ...
Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!
Włoski rosół z jajem;-)
W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.