
Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do metalowej miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Roztopić. Dodać mleko.
Orzechy, morele i jabłka posiekać. Dodać pokruszone herbatniki. Dorzucić do czekolady z mlekiem. Dodać żurawinę i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z ognia i przełożyć do foremki z folią spożywczą. Na kilka godzin wstawić do lodówki. Blok będzie można pokroić gdy dobrze zastygnie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po 3 tygodniach w zaśnieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...
200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...
Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...
Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.
Bardzo smaczny, w dodatku dietetyczny.