Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Odstawić.
Do dużej miski wybić jajka. Dodać cukier i zmiksować. Stopniowo, cały czas mieszając mikserem, wsypać mąkę z kakao i proszkiem wlewając przy tym olej.
Buraki obrać, ugotować i wystudzić. Zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do ciasta i zmiksować. Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Dorzucić posiekaną czekoladę.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez ok. 45 minut.
Zanim czekolada zastygnie udekorować ciasto pestkami granatu – owoc trzeba naciąć tam, gdzie są błonki i delikatnie wyjąc nasiona.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem ...
Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. W ...
Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)
Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...