Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć nasiona. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać poszarpane listki bazylii. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać oliwę.
Do majonezu dodać musztardę i pastę paprykową. Wymieszać. Do pomidorów dodać 2 łyżki, resztę można wykorzystać na kanapki.
Bagietkę pokroić na kromki. Opiec na blaszce grillowej umieszczonej nad palnikiem gazowym (można też zrumienić w piekarniku).
Na grzanki nałożyć pomidory z sosem. Udekorować liśćmi bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...
Z dodatkiem parmezanu;-)
Przygotować farsz. Jajka ugotować na twardo. Grzyby podsmażyć, doprawić solą i pieprz ...
Mąkę przesiać, dodać smalec, sól i wodę. Wyrobić. Przełożyć do miski. Przykryć i odst ...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...