Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kapusta kiszona

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić, wymieszać i odstawić na 20 minut, by puściła sok.

Po tym czasie dodać startą marchewkę i przyprawy. Dobrze wymieszać i ponownie odstawić.

Kapustę z marchewką odcisnąć. Połowę przełożyć do kamionki i dobrze ugnieść. Wrzucić kilka jabłek i dodać resztę odciśniętej kapusty. Ubić. Przykryć dociętą na wymiar deseczką i obciążyć kamieniem. Zostawić w spokoju przez co najmniej tydzień (w temp. pokojowej). Następnie przenieść do piwnicy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 463
Ewa gotuje - odc. nr 463

Ewa wiele razy zachęcała do jedzenia kiszonek, jak też mówiła i pokazywała,...

 

Podobne przepisy

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Kotleciki ziemniaczane

Sznycelki z kartofla;-)

Sałata z cytrusami

Smacznie, zdrowo i kolorowo...

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Wróć do listy przepisów