Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pikle z cukinii

Opis przygotowania

Cukinie pokroić na wstążki (za pomocą obieraczki do warzyw). Zasypać solą. Gdy puszczą sok, odcisnąć. Zwinąć w ruloniki i ułożyć w słoiczkach. Przyprawić kolendrą, gorczycą, pieprzem kolorowym i curry. Zalać gorącą marynatą. Zamknąć. Wstawić do rondla z odrobiną wody i zapasteryzować w piekarniku (przez 20 minut).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 429
Ewa gotuje - odc. nr 429

Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...

 

Podobne przepisy

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Wróć do listy przepisów