Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deser orzechowy na mleku sojowym

Opis przygotowania

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Odstawić.

Orzechy wsypać do garnka. Zalać mlekiem sojowym. Dodać miąższ z laski wanilii. Posłodzić erytrolem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i zagotować.

Wlać żelatynę. Jeszcze raz dobrze wymieszać i przelać do foremek. Wystudzić.

Wyjąc z foremek. Podawać z musem z mango, owocami sezonowymi i pokruszonymi ciasteczkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 428
Ewa gotuje - odc. nr 428

Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...

 

Podobne przepisy

Koktajl truskawkowy

Owoce przełożyć do miksera, dolać maślankę i jogurt...

Majonez cytrusowy

Majonez wymieszać z musztardą i tabasco. Dodać skórki z cytrusów. Ponownie wymieszać. ...

Chleb owsiany

Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić n ...

Ciasto czekoladowo-majonezowe

Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.

Wróć do listy przepisów