W garnku rozgrzać masło. Wrzucić posiekane cebule. Gdy się zeszklą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Wymieszać. Po chwili smażenia zalać wywarem. Przykryć i gotować do miękkości.
Czosnek umyć, łodygi odciąć i odłożyć (można zrobić na nich pesto) a liście posiekać i wrzucić do zupy. Po kilku minutach zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami przepiórczymi i gęstym jogurtem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć czosnek niedźwiedzi jest pod częściową ochroną i rosnącego dziko zrywać...
Klasyk, ale bez mięsa...
Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...
Kapuśniak na hiszpańską nutę;-)
Botwinkę dokładnie umyć. Łodyżki z liśćmi posiekać w drobne paski, podobnie zrobić z ...