Jajka wybić do miski. Posłodzić ksylitolem i zmiksować. Wsypać mąkę jaglaną i proszek do pieczenia. Wlać olej i wymieszać mikserem. Uperfumować skórką z limonki. Dodać sok. Dorzucić rozmrożony, odciśnięty i pokrojony szpinak. Zmiksować.
Ciasto przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą bezglutenową.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy się upiekło.
Podawać z masłem i domową konfiturą z wiśni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...
Na syropie miętowym...
Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...
Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musujący ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...