Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gruszki w syropie

Opis przygotowania

Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na ćwiartki i obgotować w syropie cukrowym. Przełożyć do słoików. Dorzucić korę cynamonu, goździki i wanilię. Syrop ponownie zagotować i zalać owoce. Słoiki zakręcić i odwrócić do góry dnem. Można zapasteryzować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 406
Ewa gotuje - odc. nr 406

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z domowymi kluseczkami...

 

Podobne przepisy

Miodownik

Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...

Lody z zieloną herbatą

Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło...

Ciasto z budyniem marchewkowym

Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...

Szarlotka na rubinoli

Kruche z rubinolą;-)

Wróć do listy przepisów