
Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić.
W garnku roztopić masło, wsypać ryż i podsmażyć. Zalać mlekiem kokosowym, posolić, przyprawić cynamonem, uperfumować miąższem z laski wanilii i ugotować.
Namoczone daktyle zmiksować blenderem. W razie potrzeby wlać trochę wody. Dodać do ryżu (wystarczą 2-3 łyżki). Odstawić do wystudzenia.
Z letniej masy utoczyć kulki wielkości orzecha włoskiego – z migdałem w środku (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w sezamie lub kokosie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach dbamy o linię! W programie Ewa będzie rozmawiać z dietetyczką...
Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...
200 g czekolady i orzechy zmielić, wymieszać. 100 g czekolady pokroić w kostkę. Masło ...