Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kulki ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtko i mąkę. Wymieszać. Ulepić kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie zwilżyć wodą). Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć w głębokim tłuszczu. Ułożyć na blasze z papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Podgrzać przed podaniem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 387
Ewa gotuje - odc. nr 387

W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...

 

Podobne przepisy

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Placki ziemniaczane z blachy

Z kartofli z wczorajszego obiadu...

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Zupa krem z warzyw i pieczarek

Pieczarkowa na włoszczyźnie...

Wróć do listy przepisów