Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mus truskawkowy z kremem mascarpone

Opis przygotowania

Truskawki obrać i umyć. Przełożyć do blendera, posłodzić, dorzucić miętę i zmiksować na gładki mus.

Serek zmiksować z jogurtem, skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem. Przelać do pucharków. Delikatnie nałożyć mus. Schłodzić w lodówce.

Przed podaniem udekorować prażonymi płatkami migdałów i bratkami (kwiaty są jadalne).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 334
Ewa gotuje - odc. nr 334

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę-krem z pieczonych pieczarek. Następnie...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowe

Naszpikowane jabłkami!

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...

Kremówka kokosowa

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać zimne masło, wyrobić nożem. Dolać zimną ...

Jabłecznik z lukrem z białek

Miękkie masło utrzeć mikserem. Porcjami dodać cukier...

Wróć do listy przepisów