Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze.
Do rondelka wlać mleczko kokosowe, dodać cukier, sól i cukier waniliowy. Zagotować, po czym dodać ugotowany ryż. Całość podgrzewać jeszcze przez 3-4 minuty.
Przełożyć do miseczki, obok ułożyć mango (wyciąć pestkę, miąższ naciąć w kratkę i wywinąć, by powstał „jeż”). Udekorować świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....
Bez glutenu!
Biało-czerwone, a więc zarówno dla druhów z OSP i PSP, jak i na święta państwowe...
Mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać mąkę krupczatkę...
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...