Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Paprykowy krem z pomarańczą

Opis przygotowania

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić na niewielkie kawałki. Wrzucić do garnka, zalać olejem i dusić do miękkości mieszając od czasu do czasu. Dolać sok z pomarańczy i wodę. Zagotować, następnie zmiksować na gładki krem. Przyprawić sosem sojowym i białym pieprzem. W razie potrzeby zredukować do konsystencji kremu.

Podawać na ciepło lub na zimno. W wersji na zimno można dorzucić kostki lodu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 133
Ewa gotuje - odc. nr 133

Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...

 

Podobne przepisy

Zupa śliwkowo-rabarbarowa

Śliwki wypestkować. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki...

Sułkowicka "krzonówka"

W niewielkiej ilości wody ugotować mięso z łopatki, żeberka wieprzowe wędzone i wędzo ...

Zupa truskawkowa

Truskawki umyć, usunąć szypułki...

Chiński rosół z jajem

Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...

Wróć do listy przepisów