Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z zielonego groszku

Opis przygotowania

Cebulę posiekać, przełożyć do garnka, podsmażyć na maśle. Dodać groszek, zalać wywarem, zagotować. Wycisnąć sok z cytryny. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i posiekaną natką pietruszki. Zupę zmiksować. Podawać z kleksem jogurtu czosnkowego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...

 

Podobne przepisy

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Do sałatek i makaronu;-)

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Wróć do listy przepisów