
Masło roztopić w garnku i usmażyć na nim pokrojone w kostkę cebule. Dorzucić grzyby pokrojone na mniejsze kawałki. Wymieszać i usmażyć. Podlać winem. Odparować. Zalać gorącym wywarem jarzynowym.
Kaszę przesypać na sito i wypłukać pod bieżącą wodą. Wrzucić do garnka. Przykryć i gotować do miękkości.
Dorzucić posiekany świeży tymianek. Przyprawić pieprzem.
Na talerzu udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje trzydaniowy obiad...
Dynię pokroić na kawałki. Ułożyć na blasze – na papierze do pieczenia. Skropić oliwą...
Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!
Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...
Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...