Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rosół na jagnięcinie

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Zagotować. Zebrać szumowinę. Dorzucić opaloną cebulę oraz pokrojone warzywa - selera, pora, marchewkę i pietruszkę. Przyprawić zielem angielskim, liściem laurowym i solą. Przykryć i na wolnym ogniu gotować tak długo, aż mięso będzie miękkie.

Wsypać kaszę i pod przykryciem gotować przez 20 minut.

Podawać z kawałkami mięsa, natką pietruszki i lubczykiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 552
Ewa gotuje - odc. nr 552

Cisza, spokój, zapach ziół i owce na hali. Tym razem Ewa odwiedzi Tatry...

 

Podobne przepisy

Dyniowa z jabłkiem

Dynię pokroić na kawałki. Ułożyć na blasze – na papierze do pieczenia. Skropić oliwą...

Charczo

Gruzińska zupa gulaszowa;-)

Krupnik na żołądkach

ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...

Parzybroda z chorizo

Kapuśniak na hiszpańską nutę;-)

Wróć do listy przepisów