Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać oliwę i masło. Wrzucić cebulę, przykryć i na małym ogniu dusić przez kilkadziesiąt minut. Od czasu do czasu zajrzeć i przemieszać.
Następnie wlać wino. Podgrzewać aż odparuje. Dolać rosół. Przyprawić tymiankiem. Posolić i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przełożyć do żaroodpornych kokilek. Na wierzch zetrzeć trochę sera. Przykryć kwadratami wyciętymi z arkusza ciasta francuskiego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i zapiekać przez 20 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...
Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...
Pieczarki obrać, przekroić na pół, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać pokrojo ...
Grzyby namoczyć w zimnej wodzie...
Zupa regionalna z Podkarpacia...