Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa ekonomiczna

Opis przygotowania

Kaszę i groch wsypać do garnka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalać wodą, posolić i przyprawić tymiankiem oraz liściem laurowym. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Mniej więcej po godzinie gotowania wlać piwo i gotować jeszcze przez ok. 20 minut. Przed podaniem zakwasić octem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 361
Ewa gotuje - odc. nr 361

Tym razem Ewa opowie o potrawie, którą przed laty jadano na ulicach oraz...

 

Podobne przepisy

Zakwas na żur

Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Krem z kalafiora

Na orientalną nutę;-)

Zupa z suszu

Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!

Wróć do listy przepisów