Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pomidorówka dla dzieciaka

Opis przygotowania

W garnku roztopić masło. Na gorącym tłuszczu podsmażyć pokrojone drobno pokrojone warzywa, zaczynając od marchewki i ziemniaka. Zalać wywarem, przykryć i dusić do miękkości.

Dodać przecier oraz pomidory starte na tarce jarzynowej (najpierw przekroić na pół, następnie zetrzeć w taki sposób, by skórka została na tarce). Zagotować i zmiksować.

Dodać miód. Doprawić solą do smaku. Zabielić śmietanką (uprzednio warto ją zahartować). Podawać z makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 337
Ewa gotuje - odc. nr 337

Wiele mam, babć, opiekunek i przedszkolanek niemal codziennie zadaje sobie...

 

Podobne przepisy

Syrop na ból gardła

Robiony na miodzie!

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Wróć do listy przepisów