W garnku o grubym dnie roztopić masło. Gdy zacznie skwierczeć, wrzucić pokrojone w piórka cebule. Podsmażyć. Dodać pokrojony w plasterki czosnek. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę. Wlać wino. Odparować. Zalać gorącym rosołem. Tuż przed podaniem przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć do miseczek. Udekorować świeżym tymiankiem. Serwować z grzankami – rumiane pieczywo posypać startym serem i przypalić palnikiem gazowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa ugotuje zupę cebulową, lecz tym razem na...
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...
Chrupiące!
Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...
Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...