Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Biała kiełbasa z piekarnika

Opis przygotowania

Kiełbasę wrzucić do wrzątku (jeśli jest już parzona, to pomijamy tę czynność).

Jabłka umyć, pokroić na ósemki, wyciąć gniazda nasienne, przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić.

Cebule posiekać w piórka i zeszklić na maśle. Na cebuli ułożyć sparzoną kiełbasę. Przyprawić jałowcem i gałązkami tymianku. Piec przez 10 minut w 200 st. C.

Po tym czasie podlać cydrem i dołożyć jabłka. Zapiekać przez 15-20 minut.

Podawać z purée z chrzanem (do ziemniaków wystarczy dodać łyżkę masła i łyżkę chrzanu, ugnieść i udekorować koperkiem). Kiełbasę można dodatkowo ozdobić gałązkami tymianku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 448
Ewa gotuje - odc. nr 448

Koszyczek z pisankami, chrzanem, chlebem i wędzonką może świadczyć tylko...

 

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowo-majonezowe

Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.

Granola

Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...

Domowy chleb

Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...

Kryształki na sucharach

Z borówkami i kremem śmietankowym;-)

Wróć do listy przepisów