Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka, dodać twaróg, wybić jajko. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto, podsypując przy tym mąką.
Rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wyciąć kwadraty o boku 8-10 cm. Brzeg każdego posmarować marmoladą. Zwinąć tak, by powstały zgrabne ruloniki.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Białka ubić n ...
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...
Mocno waniliowy;-)
Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...