Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka serowe z marmoladą

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka, dodać twaróg, wybić jajko. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto, podsypując przy tym mąką.

Rozwałkować na grubość 3-4 mm. Wyciąć kwadraty o boku 8-10 cm. Brzeg każdego posmarować marmoladą. Zwinąć tak, by powstały zgrabne ruloniki.

Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 261
Ewa gotuje - odc. nr 261

Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...

 

Podobne przepisy

Mus czekoladowy z chili

W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia...

Placek z cukinią

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...

Czekoladowe serce i czekoladowe muffinki

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...

Wróć do listy przepisów