
Ciepłe masło zmiksować z cukrem na masę o lekkiej puszystej konsystencji. Dodać ubite jajka, sok z cytryny i skórkę cytrynow±. Stopniowo dodać przesian± m±kę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać.
Ciasto przelać do foremki keksowej o długo¶ci ok. 30 cm, wysmarowanej masłem i wysypanej m±k±. Piec ok. 45 minut w temperaturze 180 st. C.
Składniki polewy poł±czyć i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje. Ciepłe jeszcze ciasto polać polew± - tak, by zalała także boki. Wystudzić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku magazynu kulinarnego "Ewa gotuje" autorka tego programu,...
Pełne truskawek!
Po treningu...
Przesian± m±kę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
Ma stolnicę przesiać m±kę, dodać masło i wysiekać. Zrobić dołeczek, dodać żółtka i ¶m ...