Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto "styropian"

Opis przygotowania

Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem i masłem, następnie zrobić kopczyk i wybić 5 żółtek, wyrabiać tak długo, aż wszystkie składniki się połączą. Kruszonkę podzielić na dwie części.

Do jogurtu dodać cukier i proszek do pieczenia oraz budyń. Wymieszać. Delikatnie dodać wiórki kokosowe. Połączyć z pianą ubitą z białek i szczypty soli. Połowę ciasta kruszonki rozłożyć na dnie foremki (22x34 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Nałożyć masę, posypać borówkami, następnie resztą kruszonki. Piec na złoty kolor w temp. 160 st. C przez 1 godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 104
Ewa gotuje - odc. nr 104

W tym odcinku Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy, których przygotowanie...

 

Podobne przepisy

Sernik amerykański

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...

Ciasteczka dwukolorowe

Z kakao i orzechami włoskimi...

Piernik na zsiadłym mleku

Z polewą czekoladową i orzechami;-)

Ciasteczka imbirowe

Mąkę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...

Wróć do listy przepisów