Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kotleciki wieprzowo-wołowe

Opis przygotowania

Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną i pokrojoną w słupki skórkę z limonki oraz fileciki wycięte z limonki. Dorzucić czosnek - posiekany i roztarty z solą. Dodać posiekany szczypiorek. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać, wyrobić, uformować na kształt cygara i nabić na bambusowe patyczki. Usmażyć na oliwie na patelni grillowej.

Na oliwie przesmażyć drobno pokrojoną kiełbasę chorizo. Dodać miód. Oliwki pokroić w krążki. Wymieszać z selerem naciowym pokrojonym w julienne. Dodać chorizo. Na samym końcu dorzucić kilka listków mięty.

Kotleciki podawać z sałatką z selera i oliwek. Udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz oliwkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 203
Ewa gotuje - odc. nr 203

Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na smażone, hiszpańskie pierogi empanadillas...

 

Podobne przepisy

Karkówka z kociołka

Prażonka na żywym ogniu;-)

Ziemniaki z sosem pomidorowym

W stylu hiszpańskim;-)

Kaszanka w jabłku grillowana

Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...

Pstrąg na parze

Sprawione ryby natrzeć wewnątrz odrobiną soli. Do środka włożyć czosnek, koperek i po ...

Wróć do listy przepisów