Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka francuskie z owocami

Opis przygotowania

Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połówki śliwek (by owoce nie zsuwały się, w cieście zrobić wgłębienia), pokroić na prostokąty.

Postępując podobnie ułożyć na cieście połówki moreli i kulki wycięte z brzoskwiń (potrzebny jest specjalny nóż). Piec 12-15 minut w temperaturze 200 st. C.

Udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 55
Ewa gotuje - odc. nr 55

W tym odcinku swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz sięgnie po mrożonki...

 

Podobne przepisy

Rolada waflowa z bakaliami

Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...

Ciastka francuskie z kremem budyniowym

Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką...

Sernik dyniowo-imbirowy

ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...

Tort prezydent

Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszaną uprzednio z kakao ...

Wróć do listy przepisów