Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wołowina po toskańsku

Opis przygotowania

Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Mięso pokroić w dość dużą kostkę, obsmażyć ze wszystkich stron - na oliwie, w garnku o grubym dnie. Dodać masło i mąkę, wymieszać. Stopniowo dolać bulion, wodę i wino. Przykryć i zagotować.

Doprawić solą i pieprzem. Dodać tymianek, liście laurowe i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić łodygę selera naciowego i marchew (pokrojone na kawałki). Dodać usmażoną cebulę i groszek. Przykryć i gotować do miękkości.

Podawać z makaronem penne, posypane natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 125
Ewa gotuje - odc. nr 125

Wołowina po toskańsku i cantuccini. Pani Ewa przygotuje wołowinę w sosie...

 

Podobne przepisy

Gęsie udka w sosie śliwkowym

Z sokiem jabłkowym i sosem sojowym...

Pieczona pierś indyka w sosie śliwkowym

Podana z zielonym purée!

Scarpaccia z cukinii

Podobna do pizzy...

Kurczak po chińsku

Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...

Wróć do listy przepisów