Śledzie moczyć przez kilka godzin w wodzie, obrać ze skóry, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w półplasterki. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny.
Ryby osuszyć, obłożyć cebulą i jabłkiem. Śmietanę doprawić szczyptą soli, pieprzem i cukrem. Zalać śledzie.
Dekorować posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Między karnawałem a czasem przedwielkanocnej refleksji - innymi słowy między...
Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...
Przysmak z Bałkanów!
Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...