Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) poszarpać na duże kawałki.
W woku rozgrzać 2-3 łyżki oleju ryżowego (może być arachidowy), wrzucić drobno pokrojoną chili. Jak się lekko podsmaży, dodać kapustę.
Przesmażyć, zalać sosem sojowym i podgrzewać jeszcze chwilkę (liście powinny być jędrne).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku "Ewa gotuje" autorka programu przygotuje kurczaka z...
Monoporcja... koktajlowa;-)
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...
Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cz ...
Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić sol ...