Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Rożki waniliowe

Opis przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z laski wanilii i orzechy. Uformować wałek grubości palca, pociąć na kawałki o grubości 3-4 cm i ukształtować rożki.

Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (niezbyt gęsto, bo podczas pieczenia rożki urosną). Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 38
Ewa gotuje - odc. nr 38

Na jesienną aurę Ewa Wachowicz poleca rozgrzewającą orientalną zupę z imbirem...

 

Podobne przepisy

Placek razowy z rabarbarem

Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...

Ciasto pełne śliwek

Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). ...

Wuzetka

Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jajka...

Pieczone banany

Prościej już się nie da...

Wróć do listy przepisów