
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez prasę, posypać solą i pieprzem.
Marchewkę umyć i obrać lub oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por (tylko białą część) umyć i pokroić w półkrążki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić rozdrobnione warzywa i smażyć do miękkości. Przyprawić domową mieszanką przypraw, solą i pieprzem.
Na każdy kawałek mięsa nałożyć farsz, zwinąć w roladki, obtoczyć w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z farszem marchewkowym, sałatka brzoskwioniowa,...
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.
Na bloku soli himalajskiej...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...