Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę lub roztarty czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser i tyle śmietany lub jogurtu, aby otrzymać gęstą masę. Łyżką formować niewielkie placki i smażyć w oleju.
Podawać z kleksem śmietany, wędzonym łososiem lub pokruszonym serem kozim.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...
Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować m ...
Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...
Kto jadł w dzieciństwie? Ręka w górę!
Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...