Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić. Na patelni roztopić łyżkę masła, wlać masę jajeczną.
Gdy omlet zetnie się od spodu, brzegi unieść łopatką - by masa spłynęła pod spód. Podsmażać, aż omlet zrumieni się od spodu. Posypać startym serem (może być ser żółty), przełożyć na talerz, złożyć na pół.
Podawać z sokiem wyciśniętym ze świeżych owoców (grapefruitów i pomarańczy) oraz kawą latte.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Począwszy od tego odcinka Ewa Wachowicz będzie zapraszać do swojego programu...
Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...
Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie (nie wolno przypalić). Dodać warzyw ...
Z sosem musztardowo-paprykowym;-)
W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą ...