Pory pokroić w plastry. Czosnek posiekać. Podsmażyć w garnku na maśle. Przyprawić kurkumą, pastą curry i pieprzem. Zalać gorącym wywarem. Cukinie umyć i pokroić w półplastry. Wrzucić do garnka, przykryć i gotować do miękkości.
Zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić mleczkiem kokosowym. Zakwasić sokiem z cytryny i zagotować.
Podawać z pokruszoną fetą, posiekanym szczypiorkiem i prażonym sezamem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od przyrządzenia błyskawicznej,...
Ulubiona potrawa trenera Adama Nawałki.
Hiszpańska zupa fasolowa z chorizo;-)
Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...
Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Ziemniaka obrać, pokroić w grubą kostkę, cebulę ró ...