Ser halloumi i połówkę ananasa pokroić w plastry. Upiec bez tłuszczu na patelni grillowej. Wystudzić.
Na półmisku rozłożyć roszponkę. Na roszponkę dać halloumi i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa. Dorzucić orzechy nerkowca i nasiona granatu.
Imbir zetrzeć do miseczki. Posłodzić miodem. Wlać sok z cytryny i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Za kilka dni koniec roku i sylwester, więc w ostatnim w ramówce jesiennej...
Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)
Sprawdzona receptura na spotkanie świąteczne!
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...