Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa borówkowa

Opis przygotowania

W garnku zagotować litr wody. Wsypać rozmrożone borówki. Posłodzić do smaku i zagotować. Mąkę rozrobić w 100 ml zimnej wody. Do borówek wlać sok z cytryny. Zagęścić mąką.

Zupę podawać z makiełkami lub makaronem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 530
Ewa gotuje - odc. nr 530

Tuż przed świętami Ewa Wachowicz zaprosi widzów pod Babią Górę. Boże Narodzenie...

 

Podobne przepisy

Zakwas na żur

Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...

Barszcz biały na otrębach

Na wielkanocne śniadanie;-)

Wiosenna zupa cytrynowa

Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Wróć do listy przepisów