Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa orientalna z kurczakiem i curry

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać olej ryżowy. Wrzucić mięso pokrojone w paski i obsmażyć z każdej strony. Gdy się zrumieni wyjąć na talerz. W tym samym naczyniu zeszklić posiekaną w piórka cebulę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek.

W garnku zrobić miejsce. Wrzucić pastę curry, wsypać kurkumę i ostrą paprykę. Skarmelizować. Zalać litrem wody. Dodać mleczko kokosowe. Wrzucić marchewkę pokrojoną w zapałkę. Dodać usmażone mięso. Przyprawić solą. Przykryć i gotować przez 10 minut.

Po tym czasie wrzucić pokrojoną w słupki paprykę. Dodać sok z limonki. Doprawić pieprzem.

Na talerzu udekorować kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 521
Ewa gotuje - odc. nr 521

Tym razem Ewa zaprosi na mix kuchni międzynarodowej. Najpierw będzie potrawa...

 

Podobne przepisy

Zupa kapuściana

Kapustę (np. włoską) pokroić na ćwiartki, usunąć głąb, poszatkować. Wrzucić do dużego ...

Zupa zoproska

Tradycyjna potrawa z Podhala zagęszczona zasmażką na słoninie!

Cappuccino z grzybów leśnych

Z bitą śmietaną;-)

Wróć do listy przepisów