Awokado naciąć wzdłuż, następnie usunąć pestkę. Łyżką wyjąc miąższ i pokroić w plastry. Ułożyć na półmisku i skropić sokiem z cytryny. Obok dać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Na pomidory poszarpać mozzarellę. Dorzucić oliwki i winogrona. Ułożyć ser z niebieską pleśnią i piórka czerwonej cebuli. Dorzucić kilka uprażonych orzechów włoskich. Skropić oliwą. Udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa Wachowicz przywita widzów Polsatu w jej krakowskim...
Z chleba odkroić skórkę, kromki pokroić w zgrabną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać p ...
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...
Jajeczna, dla wegetarian;-)
Domowe sosy na bazie majonezu!