
Szparagi umyć, osuszyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Skropić roztopionym masłem. Przyprawić papryką i wstawić na kilkanaście minut do mocno rozgrzanego piekarnika.
Gdy szparagi się zapiekają przygotować jajka sadzone (na patelni, na maśle klarowanym).
Na podpieczone szparagi wyłożyć jajka (można jeszcze na chwilę wstawić do piekarnika).
Podawać od razu, na ciepło. Można doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed tygodniem Ewa spoglądała na Babią Górę z tarasu widokowego w krakowskich...
Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...
Warto zrobić ją w domu!
Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...
Rodzynki zalać białym winem lub wodą. Odstawić, by napęczniały. Solidny kawał indycze ...