Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Deska masła

Opis przygotowania

Miękkie masło spienić mikserem i za pomocą łyżki nałożyć na drewnianą deskę. Posypać pokrojonymi migdałami, figami, morelami i pokruszonymi orzechami. Pomiędzy bakalie dać trochę konfitury. Oprószyć solą. Skropić miodem. Dorzucić winogrona. Udekorować kwiatami.

Gotową deskę podawać z pieczywem – najlepiej z pokrojoną bagietką lub bułką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 480
Ewa gotuje - odc. nr 480

Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...

 

Podobne przepisy

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Karp wędzony

Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...

Paluchy drożdżowe

Świetne solo oraz jako dodatek...

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Wróć do listy przepisów